Opisane zostały wszystkie metody na wodę…

Opisane zostały tu propozycje no i opisy rodzajów wody jonizowanej, w zależności od kwasowości. Wody silnie alkalicznej o pH, około 12, nie zaleca się do picia. Natomiast znakomicie służy w charakterze mocnego środka do czyszczenia. Można myć nią garnki, panele kuchenne, krajalnice, pozbyć się uprzykrzonego brudu także ze smażenia tudzież soków, uczynić, żeby skóra jarzyn stała się bardziej gładka, a także pozbyć się łazienkowego nalotu. Lekko zasadowa woda ma znakomite własności zdrowotne woda strukturalna i jest idealna przy gotowaniu. Nadaje się znakomicie na zaparzanie smacznej herbaty, ponieważ woda o wysokim pH, także kiedy nie jest wrząca, zaparza bez trudu herbatkę, wzmocnić smaczność potraw, oraz polepszyć stan zdrowia warzyw. Kwaśna woda nie jest zdatna do picia. Jest wszak doskonałym kosmetykiem. To właśnie ona jest nazywana wodą urody. Z jej pomocą również domowy pupil będzie posiadał połyskujące futro! Mocno kwaśna woda, przy odczynie poniżej 3 ma silne właściwości czyszczące i bakteriobójcze. Używa się jej przy czyszczeniu blatów kuchennych no i pokrewnych nawierzchni w całym domu, tudzież przy likwidowaniu pestycydów, odpornych bakterii i innych skalań na jarzynach, podrobów bądź szmat kuchennych. To w rzeczy samej tylko niektóre z obszernej listy wykorzystania prozdrowotnej wody jonizowanej.